Resipi ni saya ambik dari dapur Sweetlily, but original recipe is from Bro Rozzan. Saja Wlily letak dalam bekas comel nak bagi anak-anak suka.
Esok saja Wlily update resipi ye.... :)
Updated @ 12 Nov 2008
Bahan A :
450 ml air
350 gm gula melaka
240 gm gula pasir
daun pandan
Bahan B:
190 gm tepung gandum
120gm tepung kanji
60 gm tepung beras
900 ml air
1 sudu makan air kapur
2 sudu makan air abucang
2 sudu makan pewarna coklat (Wlily tak letak)
Cara Membuat :
1. Satukan Bahan A dan Bahan B - kemudian tapiskan.
2. Kukus sehingga masak. Jika anda menggunakan acuan kecil - masa mengukus adalah selama 10 - 15 minit. Jika menggunakan loyang besar, masa mengukus adalah selama 30 - 40 minit.
3. Hidangkan dengan kelapa parut (putih) yang dikukus dan dicampur sedikit garam.
0 comments:
Post a Comment