Bahan - bahan :
3 biji kentang (Wlily guna Saudi potato, so size nyer besar...)
6 - 7 sudu besar mayonaise
100 gram spread cheese (Wlily guna Philadelphia cheese)
1 labu bawang besar - dihiris dadu kecil
1 sudu besar butter
Lada putih secukup rasa
Garam secukup rasa
Daun bawang dihiris nipis
Cara Membuat :
1. Rebus kentang manis bersama kulit sehingga agak lembut. Biar kan sejuk dahulu dan hiris dadu besar.
2. Di dalam bekas lain, masukkan cream cheese, mayonaise, butter dan kacau sehingga sebati.
3. Masukkan bawang besar, garam, lada putih dan kacau lagi sehingga mesra. Akhir sekali masukkan daun bawang dan gaul lagi.
4. Tuang adunan mayonaise ke atas kentang rebus tadi dan gaulkan sehingga mesra. Masukkan ke dalam peti ais untuk menyejukkan adunan. Semasa menghidang bolehlah di tabur kan sedikit daun bawang ke atas adunan tadi sebagai hiasan.
0 comments:
Post a Comment